Három női betegség, amit érdemes időben felismerni!

Az idő kulcsfontosságú faktor. Megbetegedések esetén különösen. Még akkor is, ha ez a téma kényes. Ugyanis kényessége ellenére rengeteg az érintett!
Három női betegség, amit érdemes időben felismerni!

Az ösztrogén, és amit tudni érdemes róla

Az ösztrogénszint fokozása, mégpedig kívülről ételekkel, italokkal, semmiképpen sem javasolt. A szervezet ugyanis nem tud mit kezdeni a túlzott ösztrogén koncentrációval, mert petefészek ciszta, endometriózis alakulhat ki. Vagyis a fitoösztrogén bombákat is jobb elkerülni, legyen szó gyógynövényekről, fűszerekről, zöldségekről vagy gyümölcsökről. Még a propolisz is ebbe a kategóriába sorolható, lévén alapesetben fokozhatja a természetes ösztrogén hormon termelését. Ezen kívül egyes vegyszerek alkalmazását is jobb mérsékelni, és még a műanyag palackos vízivást is célszerű elfelejteni. A kioldódó káros anyagok ugyanis semmilyen tekintetben sem az egészséges női test barátai. A gluténmentes táplálkozás ezen felül előnyösnek mondható, míg a cukros, édesített fogások nem baj, ha parkolópályára kerülnek. Azt pedig talán mondanunk sem kell, hogy a mindennapi stressz levezetése, kezelése kulcsfontosságú!

Melyek még a rettegett kórképek?

Fentebb a petefészek cisztát említettük csupán, de itt lényeges megjegyezni, hogy ciszták a mellekben vagy éppen a hüvelyben is felbukkanhatnak. Tehát a probléma komplex és fontos még időben felfedezni. Ez egyrészt a rendszeres szűrővizsgálatokon való megjelenéssel is támogatható, másrészt pedig nem meglepő módon a prevencióval. A fent leírt jótanácsok ugyanis megelőzési szándékkal is alkalmazhatóak, mivel korunkban népbetegségnek is tekinthető a túlzott ösztrogénszint. Elég csak megfigyelni az általános iskolás korú lányokat, akik már ideje korán mutatják a nemi érés összetéveszthetetlen jeleit.

Az endometriózis és a mióma a másik kettő, leggyakoribb női betegség, amik világunkban milliókat érintenek. Annak ellenére, hogy sokan hordozzák a testükben ezen elváltozások fizikai és lelki nyomait, még mindig a legtöbben tabuként kezelik őket. Pedig a kibeszélés is sokat segíthet. Valamint, ha a kiváltó okokkal farkasszemet nézünk. A lelki háttér szakemberrel történő felgöngyölítése az életmódbeli változtatásokkal gyógyírként szolgálhat. Természetesen az alternatív gyógymódok, az étrendi regula nem helyettesíthetik a szakorvosi kezeléseket.

Kapcsolódó cikkek

A monitorbámulás 3 súlyos következménye

A monitorbámulás 3 súlyos következménye

Milyen testi változásra számíthatsz, ha sokáig ülsz a monitorok, tévék előtt?

Útmutató a meditáció megtanulásához

Útmutató a meditáció megtanulásához

A meditáció gyakorlásának számos előnye van, a fizikai és mentális egészségtől kezdve az elme megnyugtatásáig.

Mikortól magas a vércukorszint?

Mikortól magas a vércukorszint?

A cukorbetegség gyakori probléma Magyarországon, 1 millió diagnosztizált cukorbeteget tartanak számon, emellett félmillió azoknak a száma, akik nincsenek még tisztában azzal, hogy diabéteszben szenvednek.