A háziállat-tartás előnyei

A háziállat tartásának számos pszichológiai előnye van.
A háziállat-tartás előnyei

Kimutatták, hogy egy háziállat birtoklása csökkentheti a stresszt és a magányosság érzését. Egy Harold Herzog nevű pszichológus kutatást végzett az emberek és az állatok közötti kapcsolatról. Úgy véli, hogy a háziállat birtoklása mind a tulajdonos, mind az állat számára előnyös. Amellett, hogy egy háziállat szórakoztató és pihentető társ, segíthet feldolgozni a nehéz érzelmeket és javíthatja a hangulatot.

A háziállatokat tartó emberek általános egészségi állapota jobb. Az állatok jelenléte csökkenti a kortizol, a stresszhormon szintjét. A háziállat jelenléte csökkenti ennek a hormonnak a termelődését. Sok iroda és egyetem lehetővé teszi a dolgozók számára, hogy kutyájukat magukkal hozzák a munkahelyükre. Még a diákok is kölcsönkérhetnek kutyát a stresszes időszakokra. Ennek eredményeképpen a háziállatok számos egészségügyi előnnyel járnak. Bár a háziállat tartásának egészségügyi előnyei nyilvánvalónak tűnhetnek az Ön számára, meglepő lehet, ha megtudja, hogy vannak más előnyök is.

Az egyik legnyilvánvalóbb az, hogy a gyerekeknek nem kell attól tartaniuk, hogy elutasítják őket, mert szerető állatok veszik körül őket. A háziállatok nem törődnek a népszerűséggel vagy a külsőségekkel, és bármi történjék is, szeretni fognak. Azok a gyerekek, akik háziállatokkal nőnek fel, megtanulják a felelősségvállalást is, ami olyan értékes készség, amelyet egész életükben alkalmazni tudnak. Mivel a háziállatok Öntől függenek, megtanulják tisztelni a többi életformát. Ennek eredményeképpen a gyerekek nagyobb empátiát és együttérzést fognak kifejleszteni.

A National Institutes of Health szerint a háziállatokkal való érintkezés segít a gyermekek immunrendszerének erősödésében. Az állati szőrnek és baktériumoknak való kitettség a felnőtté válás során megelőzheti, hogy a gyermekeknél allergiák alakuljanak ki. Ez a felnőtteknél is csökkentheti bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát. Az Amerikai Táplálkozástudományi és Dietetikai Társaság szerint pedig a háziállatok segíthetnek az egészségesebb életmódot élőknek is. Azt is fontos megjegyezni, hogy a háziállatok nemcsak nagyszerű társak, hanem segíthetnek a stressz-szint csökkentésében is.

A háziállat tartásának számos előnye van, és a legfontosabb az, hogy segít az embereknek kapcsolatot teremteni. A kutyasétáltatások remek lehetőséget nyújtanak új emberek megismerésére, és az állattartóknak szóló közösségi médiacsoportok is nagyon aktívak. Ezért a kisállattartás (amihez eledelek és felszerelések itt találhatók) sok ember számára egészséges és hasznos tapasztalat. A háziállat-tartásnak sok más előnye is van, de ezek a legnyilvánvalóbbak. Ha tehát azon gondolkodik, hogy örökbe fogadjon egy háziállatot, tegye meg most. Soha nem fogja megbánni!

Egy tanulmány szerint a háziállatok segítenek az embereknek csökkenteni a stressz-szintet és megelőzni a szívproblémákat. Egyes állatokat arra képeztek ki, hogy felismerjék gazdáiknál az epilepsziát és a rákot. Több kórház is alkalmaz állatokat a betegek megsegítésére. Néhány állatot terápiás állatként is nyilvántartásba vettek. Ha tehát a háziállat tartásának egészségügyi előnyeit keresi, akkor itt az ideje, hogy meghozza döntését. Megváltoztathatja az életét!

Kapcsolódó cikkek

Hogyan tartsa tisztán a kandallóját

Hogyan tartsa tisztán a kandallóját

A kandalló tisztán tartása elengedhetetlen a kandalló biztonsága és hatékonysága szempontjából.

Minden, amit a Djeco játékokról tudni érdemes

Minden, amit a Djeco játékokról tudni érdemes

Egyedi és ízléses ajándékot keresel gyermekednek? Esetleg a fejlesztő játékok érdekelnek? Itt elolvashatsz mindent, amit a Djeco márkáról tudni érdemes!

Az év slágeritala az organikus gin

Az év slágeritala az organikus gin

Az év slágeritalával, az organikus ginnel foglakozunk és összefoglaljuk mitől is organikus egy ital és milyen előnyei lehetnek a fogyasztásának.