A siker titka avagy megfelelő időbeosztás

Rengeteg diák elmegy különböző diák munkákra nem csak nyáron, hanem év közben is, hogy saját maguknak tudják finanszírozni a tandíjukat és az egyéb költségeiket.
A siker titka

Rengeteg diák elmegy különböző diák munkákra nem csak nyáron, hanem év közben is, hogy saját maguknak tudják finanszírozni a tandíjukat és az egyéb költségeiket. Azonban azt fontos tudni, hogy eredményesen tanulni és dolgozni egyszerre lemondásokkal jár, hiszen amíg nyáron a tanulás háttérbe szorul, addig év közben rengeteg kötelező feladat van. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, amik segítségével könnyen és sikeresen elsajátíthatod a megfelelő időbeosztás alapjait.



1, Minden nap készíts egy feladatlistát

Az első és legfontosabb, amit nem érdemes kihagyni, hogy minden napra készíts egy feladatlistát, amelyre felírod a teendőidet az napra. Ezzel a módszerrel garantáltan semmit nem fogsz elfelejteni, főleg ha rangsorolod a teendőket. Ha mindent az előre megtervezett időben csinálsz meg, nem fogsz elúszni a kötelező feladataiddal. Munka után próbálj meg minél hamarabb haza menni és a több órás semmit tevés helyett, inkább kezdj el tanulni, amíg tudsz megfelelően koncentrálni. Észre sem vesszük, azonban rengeteg idő el tud menni az interneten való böngészéssel, főleg ha minden üzenetünkre rögtön válaszolunk.

Személy szerint én mindig ezt a módszert alkalmazom a mindennapjaiban, akár az egyetemen akár a Trendhimnél, hiszen így semmilyen fontos teendőmet nem felejtem el.

2, Fontos, hogy ott legyél az előadásokon

Sokszor nagyon nehéz összeegyeztetni az egyetemi előadásokat és a munkát, azonban próbálj meg a legtöbb órán ott lenni, hiszen az órai részvétellel és oda figyeléssel rengeteg időt és energiát spórolsz meg. Fontos, hogy amikor nem szükséges használni a laptopot vagy esetleg a telefont az órán, akkor inkább rakd el. Így nem vonja el semmi a figyelmedet és teljes mértékben oda tudsz figyelni az elhangzott tudnivalókra.

3, Fontos, hogy legyen szabadidőd

Nagyon sok diák azt gondolja, hogy éjjel az alvásra szánt idő helyett is tud tanulni, ezzel nyerve pár órát a napjához, amikor azt tud csinálni amihez kedve van. Ez a módszer rövid távon alkalmazható párszor, azonban hosszú távon nagyon ártalmas tud lenni. Minden embernek szüksége van minimum 7-8 óra alvásra ahhoz, hogy rendesen tudja végezni a feladatait és megfelelően tudjon koncentrálni. Amikor lejár a munkaidőd és mindent megtanultál fordíts időt magadra, barátaidra, családodra és minden olyan tevékenységre, ami segít kikapcsolódásban.

4, Sportolj rendszeresen és táplálkozz egészségesen

Nagyon sok tanulmány kimutatta, hogy a megfelelő koncentráció összekapcsolható a rendszeres sportolással és az egészséges táplálkozással egyaránt. A sportolás és megfelelő táplálkozás ugyanannyira fontos mindenkinek, mint az elegendő, minőségi alvás. Fontos, hogyha nagyon fáradtnak érzed magad a nap végén, akkor is menj el sportolni akárcsak egy órát, hiszen sokkal jobban fogod érezni magad utána, fokozza az energia szintedet és az alvásban is segít.

5, Használj ki minden percet

Nem is gondolunk bele, azonban a tömegközlekedésen való tanulással is rengeteget időt meg tudunk spórolni. Nem mindenki tud zajosabb környezetben tanulni, azonban sok olyan ember van akik külső ingerek hatására sokkal jobban oda tudnak figyelni.

Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, biztosan sokkal könnyebben és hatékonyabban tudod majd összeegyeztetni a kötelező teendőidet, azonban fontos, hogy a kötelező feladataid után magadra is szánj elég szabad időt!

Kapcsolódó cikkek

Kullancsok, Lyme kór, kullancsok által okozott betegségek

Összegyűjtöttünk sok hasznos infót kullancs témában

A kullancsok 50%-a fertőző, és a fertőző kullancsok 98%-a a Lyme valamelyik kórokozójával fertőzi áldozatát.

Az óvodai jelek jelentése

Az óvodai jelek jelentése

A vasalható ovis jelek fajtái széles körben mozognak, pontosan azért, mert minden figurának megvan a maga jelentése. Lássuk, hogy mit takarnak!

A monitorbámulás 3 súlyos következménye

A monitorbámulás 3 súlyos következménye

Milyen testi változásra számíthatsz, ha sokáig ülsz a monitorok, tévék előtt?