Állatok ritmusérzéke

Van az állatoknak ritmusérzéke?
Állatok ritmusérzéke

Biztos láttátok már az interneten azt a videót, amin egy Ronan nevű oroszlánfóka ritmusra, zenére mozgatja a fejét. Ez vajon egy bizonyíték arra, hogy az emlős állatoknak van ritmusérzéke? A fókát a californiai Santa Cruz egyetem trénere egy éven át dolgozott a fókával, először metronóm, majd zenék segítségével (Backstreet Boys Everybody, Earth, Wind & Fire - Boogie Wonderland). Most már tudja tartani az ütemet a fóka.

A 2 év alatti gyerekek, bár felismerik a zenét, nem ütemre, hanem összevissza mozognak, de idővel kialakul bennük a ritmusérzék.

Sokan azt hiszik, hogy a kígyónak is jó a ritmusérzéke, de ez nem igaz, süket, nem hallja a kígyőbűvölők furulyáját. A furulyát rokon állatnak tartja, de fél tőle, azért mozog, hogy bármikor oda tudjon harapni, ha kell.

2008-ban viszont a Snowball nevű kakadu is bebizonyította ritmusérzékét. Őt is a Backstreet Boys Everybody c. dalával idomították. A kakadu eljutott odáig, hogy ha lassítottak a dalon (kevesebb BPM), akkor lassabban mozgott rá.

A majmoknak viszont egyáltalán nem megy a dolog.

Kapcsolódó cikkek

A monitorbámulás 3 súlyos következménye

A monitorbámulás 3 súlyos következménye

Milyen testi változásra számíthatsz, ha sokáig ülsz a monitorok, tévék előtt?

Az óvodai jelek jelentése

Az óvodai jelek jelentése

A vasalható ovis jelek fajtái széles körben mozognak, pontosan azért, mert minden figurának megvan a maga jelentése. Lássuk, hogy mit takarnak!

Különleges képek

Különleges képek

Alexa Meade élő olajfestményeket fest.