Tippek, hogy belehúzz a tanulásba

Közeleg a középiskolai felvételi, vagy az érettségi? Bizonyára Te is elhatároztad, hogy az idei évtől naprakész leszel az anyaggal, hogy jó jegyeket szerezz. Az első pár hét elteltével azonban máris betemetnek a teendők, s azt sem tudod, hol áll a fejed?
Tippek, hogy belehúzz a tanulásba

Ha szeretnél igazán belehúzni a tanulásba, de közben a szórakozásra is időt szakítani, kövesd az alábbi tippjeinket! Így biztosan sikeres évet zársz majd.

Helyes időbeosztás

Mikor elkezdődik az iskola, hirtelen szakad Rád a rengeteg óra és feladat. Érdemes időt szánni a napirend átgondolására, mielőtt idegeidre megy a rohanás. Mindenképp férjen bele a napba a 3-5 étkezés, az óránkénti 10 perc pihenő, valamint a sport és a szórakozás is.

Bármilyen hihetetlenül hangzik: inkább jusson kevesebb perc az iskolai teendőkre, de kiegyensúlyozott legyen a napirend. Így teljesítményed hosszú távon is egyenletes lesz.

A leghatékonyabb időpontok

Egyénfüggő, ki mikor tud a legjobban új tudást elsajátítani. Biztosan megfigyelted már, esetedben mi ez az intervallum. A legnagyobb összpontosítást igénylő tárgyakat pontosan ekkor vedd elő! Amikor hanyatlik a teljesítményed, folytasd a könnyebb témákkal vagy ismételj!

Kiegyensúlyozott étkezés

A vércukorszint ingadozása nem tesz jót a szellemi teljesítménynek. Tápláló, változatos és kiegyensúlyozott étrend szükséges a hét minden napján, minimum napi 3 étkezéssel.

Természetesen egy csoki vagy kóla is belefér, mikor mélyponton vagy. Ezek azonban ne váltjanak rutinná.

Tanulási környezet

Legtöbbször szobánk nyugalmában szeretünk felkészülni az órákra. Ha azonban otthon túlságosan sok inger ér (családtagok, a hűtő csábítása, zavaró rendetlenség), akkor keress egy még csendesebb helyet! A könyvtár vagy a kávézó, jó időben pedig a kedvenc parkod is beválhat.

Különórák kényelmesen

Nem baj, ha egyes tárgyakból különórára van szükség. Ha azonban a lehető legkényelmesebben szeretnéd ezeket beiktatni a napodba, akkor online kurzust válassz. Manapság már egyszerűen megszervezhető az online angol nyelvtanulás kényelmesen otthonról, de találsz interneten oktató matematika vagy más szakos pedagógust is.

Változatos tanulási stratégiák

Bizonyára megvannak a saját módszereid az anyag elsajátítására. Ha még nem találtad meg a legjobbat, az alábbiakat próbáld ki:

· jegyzetelés

· kiemelés

· hangfelvétel

· videók nézése

· tanulókártyák

Kutatások bizonyították, hogy a legjobban akkor marad meg az információ, ha meg is tanítjuk azt valaki másnak. Emiatt hasznos lehet egy csoporttárssal közösen dolgozni.

Összefoglalás: A tanév elején a diákok hajlamosak megfogadni, hogy végre belehúznak a tanulásba. Hogy az elhatározás sikeres legyen, érdemes fontolóra venni cikkünk tippjeit. Így nemcsak a jegyek lesznek jobbak, de hangulatunk is kiegyensúlyozottabbá válik.

Kapcsolódó cikkek

Tűzzel szárítja be a hajat

Tűzzel fixál hajat ez a borbély

Egy palesztin borbély, Ramadan Adwan tűzzel állítja be vendégei haját tökéletes formára.

Belföldi kirándulóhelyek

Belföldi kirándulóhelyek

Adunk most néhány tippet, ahová autóval is könnyedén el lehet jutni, amennyiben családi kirándulást tervezünk.

Okos autópálya Hollandiában - smart highway - Daan Roosegaarde tervezésében

Világító utak Hollandiában

Daan Roosegaarde olyan utakat tervezetett Hollandiában, amik sötétben világítanak.