Az a bizonyos kerítés Észak-Afrikában

Marokkó, és a Spanyolországhoz tartozó Melilla között van egy kerítés.
Az a bizonyos kerítés Észak-Afrikában

Marokkó, és a Spanyolországhoz tartozó Melilla [melíjja] között van egy kerítés. A kerítés 6m magas, 12km hosszú, mindkét oldalról védik a határőrök. Azért épült, hogy az Afrikából menekülők szökését megakadadályozza. Viszont ellenkező irányban, áru bejöhet Európából Afrikába. Egy gyalogúton bejuthatnak, legálisan, a kereskedőknek dolgozó cipekedők, pl. marokkói nőkkel és férfiakkal cipeltetik be az árut.



Azért így, mivel így kézipoggyász, nem kell vámot fizetni. Meg persze sok csempészáru, alkohol is bejut így Afrikába, és megy tovább a többi Marokkóból a többi afrikai országba.

Nador-i lakosok dolgoznak itt, mert az itteni lakosoknak nem kell vízum. 4 eurót kapnak csak naponta. Naponta 8000 (!) ember dolgozik itt.


Nincs munkaszerződésük sem. Évi 500 millió euró értékű áru jön be így az országba. Ruha Kínából és Európából, autógumi, autófelszerelés, élelmiszer.

Kapcsolódó cikkek

Belföldi kirándulóhelyek

Belföldi kirándulóhelyek

Adunk most néhány tippet, ahová autóval is könnyedén el lehet jutni, amennyiben családi kirándulást tervezünk.

Különleges képek

Különleges képek

Alexa Meade élő olajfestményeket fest.

Az óvodai jelek jelentése

Az óvodai jelek jelentése

A vasalható ovis jelek fajtái széles körben mozognak, pontosan azért, mert minden figurának megvan a maga jelentése. Lássuk, hogy mit takarnak!