Napelemes rendszerek felhasználása a városi közterületeken

Minden bizonnyal a napelemek jelentik a jövő energiaforrását, ezért is használatuk egyre elterjedtebb lett különböző területeken. Mostani cikkünkben arról ejtünk pár szót, hogy mik azok a legfontosabb dolgok, amiket érdemes tudnunk a napelemes rendszerek felhasználásáról a városi közterületeken.
Napelemes rendszerek felhasználása a városi közterületeken

Miért terjedt el a napelemes rendszerek használata?

Napjainkban már köztudott és világossá vált az is, hogy a fosszilis tüzelőanyagokban számos ok miatt sem lehet már teljesen megbízni. Az első tényező, amiért megbízhatatlanok az, hogy tartalékai rettenetesen fogyóban vannak és számos felmérés is megállapította, hogy ezek a tartalékok el fognak fogyni körülbelül 100 vagy 150 év múlva.

Másodjára bebizonyosodott az is, hogy a fosszilis energiaforrások rendkívül károsak a környezetre tekintve, hiszen akár globális felmelegedéshez is vezethet a túlzott használata.

Igaz, hogy ezek komoly problémák, de szerencsére az elmúlt évtizedekben a napelemek használata és a szélturbinák is egyaránt nagyon hatékonynak bizonyultak. Szerencsére mostanában már a napelemek is felérnek a bojlerekhez vagy a gázkazánokhoz.

Napjainkban a napelemeknek számos felhasználási lehetőségei vannak, felhasználják őket például az:

· űrkutatásban

· mezőgazdaságban

· városok energiaellátásában

A napelemeket ezeken kívül rengeteg speciális esetben használják még, mint energiaforrást, nem is beszélve arról, hogy nagyban segíthetik a városok életét is.

Napelemes közvilágítás használata

Napelemek használatával egy város rengeteg pénzt spórolhat meg, hiszen a minőségi gyártók, mint a Sharp napelemek ára sem eget rengető, arról nem is beszélve, hogy a napelemek biztosította fényerő erős és sokkal jobb, mint a régi póznák nyújtotta fény, amelyik koromsötétben is édeskevés. Ráadásul abban az esetben ha messzebb található a vezetékes áramellátás vagy túl bonyolult lenne a hálózatnak a bevezetése nagyon jó megoldás a napelemes ellátás.

Elmondhatjuk, hogy azok a városok, amik napelemeket használnak, azok számára ez hosszú távon egy kifejezetten jó befektetésnek bizonyul és éjszaka is elegendő fényt biztosít mind a gyalogosoknak és a sofőröknek is.

Napelemes közvilágítás előnyei

Rengeteg helyen, ahol még nem oldották meg a közművesítést, mint például a városok peremén vagy nagyobb méretű parkokban, ahol a vezetékek hiánya miatt rendkívül jó megoldást nyújtanak a napelemek.

Ám ezen kívül rengeteg előnye van még a napelemes közvilágításnak, ezek közé tartozik, hogy remek megtakarítás lehet a városok számára, hiszen csupán a beruházásra kell költenünk onnantól viszont annak üzemeltetése majdhogynem ingyen van, nem is beszélve arról, hogy a környezetre tekintve is sokkal jobb megoldás.

A napelemes közvilágítással egy barátságosabb külsőt is kapunk, hiszen itt nincsenek lógó vezetékek, amik rontanának az összképen.

Összegezve

Tehát a napelemes technológiák a közterek megvilágítása terén is igen hasznosak lehetnek, nem csak technikai, hanem gazdasági és környezetvédelmi szempontból, nem beszélve az esztétikai előnyökről.

Kapcsolódó cikkek

Kullancsok, Lyme kór, kullancsok által okozott betegségek

Összegyűjtöttünk sok hasznos infót kullancs témában

A kullancsok 50%-a fertőző, és a fertőző kullancsok 98%-a a Lyme valamelyik kórokozójával fertőzi áldozatát.

A legjobb tippek a fogyókúra elkezdéséhez!

Néhány tipp, az eredményes fogyás eléréséhez

Le szeretnél fogyni, de sehogy sem megy? Próbáld ki a tippjeinket!

Coke Life, a bio kóla.

Érdekes tények a Coca-Coláról

A Coca-Cola eredetileg gyógyszer volt.