Néhány tipp, az eredményes fogyás eléréséhez

Nagyon sokan küzdenek azzal a problémával, hogy nincsenek kibékülve saját testsúlyukkal, tükörképükkel.
A legjobb tippek a fogyókúra elkezdéséhez!

Nagyon sokan küzdenek azzal a problémával, hogy nincsenek kibékülve saját testsúlyukkal, tükörképükkel. Ha valaki eredményesen szeretne fogyni, annak persze nem a koplalás a módja. Hoztunk most néhány, talán már sokak számára egyértelmű, de nagyon fontos pontot a sikeres és eredményes fogyáshoz, és persze az egészséges élethez.

Fontos a mozgás!

Nagyon lényeges, hogy minél többet mozogjunk. Lehet ez tulajdonképpen bármilyen sport, de a lehető legjobb, ha valamilyen súlyzós edzés is be tudunk iktatni, hiszen ezek kiválóan fejlesztik a testünket és a kondíciónkat egyaránt.

Oda kell figyelni a fehérjebevitelre!

Ha mozgunk, súlyzózunk, de közben nem figyelünk a helyes táplálkozásra, vagyis a megfelelő fehérjeadag bevitelére, nem számíthatunk nagymértékű fogyásra! Manapság nagyon sok segítséget lehet kapni ez ügyben különböző edzőktől vagy orvosoktól, nem szabad félni tanácsot kérni!

Kapcsolat az étellel – érzelemmentesen kell diétázni!

A férfiak általában kevésbé kerülnek érzelmi kapcsolatba az élelmiszerekkel. Elsőre talán ez furcsán hangzik, de belegondolva valóban így van. Általában a nők vannak a konyhában, ők főznek, készítik el a reggelire, ebédre vagy vacsorára valót. Így egyértelműnek tűnik, hogy sokkal nagyobb barátságban vannak az étellel, mint a férfiak, akik „csak” megeszik. De ha fogyni vagy diétázni szeretnénk, nagyon fontos ezt a barátságot megszakítani legalább a diéta idejére, és érzelemmentesen viszonyulni az ételekhez. Ezt mindenképpen gyakorolni kell, főleg annak, akinek egy muffin vagy egy nagy adag magyaros étel hallatás rögtön össze fut a nyál a szájában.

Plusz egy tipp, ami talán a legfontosabb!

Ha valaki – diéta, fogyókúra közben vagy utána - azt veszi észre magán, hogy lassabb az anyagcseréje az átlagnál, pajzsmirigy-rendellenesség tüneteit érzékeli, nagyon száraz a bőre, sokszor fáradt, vagy érzékeny, akkor ő mindenképpen forduljon orvoshoz, mert lehet, hogy túlzásba vitte a fogyókúrát! Ha viszont diétától függetlenül érzi valaki az előbb említett tüneteket, az is jó, ha orvoshoz fordul, mert előfordulhat, hogy nem küzd komoly betegséggel, az orvos mégis egy diétát vagy fogyókúrát javasol, egészségügyi okokból.

Kapcsolódó cikkek

Vénusz képek modern változatai

Így néznek ki a híres Vénusz festmények modern, Photoshop változatai

Lauren Wade az az amerikai fotós, aki újraalkotta a nőket ábrázoló festményeket.

Az óvodai jelek jelentése

Az óvodai jelek jelentése

A vasalható ovis jelek fajtái széles körben mozognak, pontosan azért, mert minden figurának megvan a maga jelentése. Lássuk, hogy mit takarnak!

Híres alkotások hajra festve

Haj, mint festővászon

Élnek olyan kreatív fodrászok közöttünk, akik híres festményeket festenek rá ügyfeleik hajára.