A 3 legfontosabb borász kellék otthonra

Szereti a testes, ízletes, illetve hazai borokat? Szívesen fogyaszt otthon különféle borvidékről származó italokat? Akkor bizony szüksége lesz pár olyan borász kellékre otthonra, amely megkönnyíti az alkohol fogyasztását. Legyen szó a bor hűtésére szolgáló eszközökről, esetleg a nyitáshoz segítséget adó dugóhúzókról, vagy éppen a tároláshoz elengedhetetlen vákuumos termékekről egyaránt, mindegyik hasznos és fontos részét képezik a minőségi borfogyasztásnak. Lássuk, hogy mit érdemes beszerezni a konyhába!
A 3 legfontosabb borász kellék otthonra

A legfontosabb borászati kiegészítők otthonra

A szőlőkultúra legalább hatezer éves múltra tekint vissza, ezáltal a bor számít a legrégebbi alkoholos italnak. Ezzel talán mindenki tisztában van, hiszen már a bibliai időkben is része volt az emberek életének. Az ókorban például a görögök és a rómaiak egyaránt rendszeresen fogyasztották, hiszen ezzel ünnepeltek, ezzel tisztelegtek az istenek előtt.

Nem véletlen az sem, hogy a mai napig fennmaradt ez a kultúra, így sokszor ünnepeken, születésnapot, karácsonykor, esetleg esküvőn kerül elő egy-egy palack hazai bor. Ahhoz azonban, hogy otthon is kényelmesen ihassuk meg a kedvenc fehér, vörös, vagy rozé párlatunkat, kiegészítőkre van szükség.

1. Vákuumpumpa és vákuumdugó

Ahhoz, hogy a bor sokáig frissen maradjon, megőrizze a valódi ízét, kelleni fog vákuumpumpa és vákuumdugó, amivel akár tíz napig fogyasztható marad a palackban található ital. Manapság ugyanis az alkohol frissességének megőrzése nem számít luxusnak, igazából már alap elvárás, hiszen csak így nyújthat igazi élményt. Ezekkel az eszközökkel azonban nem szükséges mindenáron meginni az egész üveget, hiszen nyugodtan el lehet tenni azt későbbre.

2. Dugóhúzó

Egy dugóhúzóval egyszerűen nyithatja meg a palackot, így kötelező tagja az otthoni borászati kellékeknek. Bár nem tűnik annyira fontosnak, azért lássuk be, lehetetlen úgy italozni, hogy az üveget nem tudjuk kinyitni. A rendkívül praktikus és minőségi típusokkal azonban szerencsére pillanatok alatt felszolgálható a bor, így a szervírozás sokkal egyszerűbb és gyorsabb lesz. A termékek nagyon könnyen működésbe hozhatóak, így nem kell aggódnia annak sem, aki nem ért a dugóhúzókhoz.

3. Borhűtésre szolgáló eszközök

Mivel a borfogyasztás nem szezonális, így minden évszakban fogyasztható. Télen sok esetben nem okoz problémát az ital hűtése, hiszen az erkélyről bármikor behozható. Ellenben a nyári időszakban sokszor gondot okoz a gyors hűtés, főleg, ha a vendégek váratlanul jelennek meg. Egy minőségi borhűtővel azonban akár tizenöt perc alatt kellemes hőmérsékletűvé varázsolható a kedvenc üveg borunk, így a rokonoknak sem okozhatunk csalódást.

A borász kellékek beszerzése

Természetesen választhatja az üzleteket is, ahol szinte korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre boros kiegészítő, de talán egyszerűbb és kényelmesebb, ha az interneten néz utána a különféle lehetőségeknek. A borász kellékek webáruháza lehetőséget ad arra, hogy mindent egy helyről szerezzen be, ne kelljen a termékeket a polcokon keresni és hazacipelni. Legyen szó a frissen tartáshoz szükséges vákuumpumpáról, a dugóhúzókról, vagy éppen a hűtéshez szükséges eszközökről egyaránt. A Vacu Vin webshopjában szinte mindent megtalálhat, amire szüksége lesz az otthoni italozáshoz.

Kapcsolódó cikkek

A 3 legfontosabb borász kellék otthonra

A 3 legfontosabb borász kellék otthonra

Kíváncsi vagy, hogy milyen borász kellékekre van szükséged otthonra, ami nélkül nem tudsz borkóstolót sem tartani? Akkor mi segítünk!

Kezdők útmutatója az olasz borokhoz

Kezdők útmutatója az olasz borokhoz

Az olasz bor a világ egyik legfinomabb borfajtája, de sokan nem tudják, hogyan kell helyesen megkóstolni.