Kiknek ajánlott az Omikron variánsra fejlesztett vakcina?

Magyarországon 2022. október 14-ig 2 millió 120 ezer 543 igazolt COVID-19 megbetegedést és 47 ezer 680 halálesetet regisztráltak a WHO-nál. 2022. október 2-ig összesen 16 millió 479 ezer 717 adag vakcina került beadásra. Nézzük, mik az aktuális koronavírus paraméterek hazánkban!
Kiknek ajánlott az Omikron variánsra fejlesztett vakcina?

A világjárványra vonatkozó összes globális adatforrás esetében a napi adatok nem feltétlenül az adott napon megerősített új esetek számára vonatkoznak, hanem az azon a napon bejelentett esetekre. Mivel a jelentéstétel napról napra jelentősen eltérhet – függetlenül az esetek tényleges változásaitól –, célszerű hosszabb időszakot megvizsgálni, amelyet kevésbé befolyásol a jelentés napi változása. Ez világosabb képet ad arról, hogy a koronavírus járvány hol gyorsul, hol stagnál vagy mérséklődik.

Magyarországi járvány helyzet

Az aktuális magyar tényállás értelmében ismételten szignifikáns mértékben emelkedik a COVID-fertőzöttek száma, a legtöbb megbetegedést pedig egyértelműen az Omikon BA.2 alvariáns okozza, de az Európában elterjedt, fertőzőbb BA.4, BA.5 és X változatok is fellelhetők. A hideg évszak közeledtével a szakemberek egy újabb COVID-19 hullám lehetőségére hívják fel a figyelmet, aminek megvalósulási esélyeit tovább emeli, hogy honfitársaink egyre kevésbé hajlandóak felvenni az emlékeztető vakcinákat. Az sem javít a helyzeten, hogy a legtöbben egyértelműen úgy vélik, a pandémiának vége. Sajnos ez közel sem igaz, a koronavírus ugyanis továbbra is velünk van, és bármikor bárhol beüthet.

Covid antigén teszt


A közelgő influenza-szezonnal együtt pedig a COVID-19 ismételten nagy terhet róhat az egészségügyre. Amennyiben szeretnéd megerősíteni vagy kizárni az aktív koronavírus-fertőzés tényét, akkor használj a SARS-CoV-2 antigén kimutatására specializálódott covid antigén tesztet, amelyet nagy érzékenység és specificitás jellemez. A COVID-19 antigén teszt azoknak ajánlott, akik a koronavírus-fertőzést kísérő tünetektől szenvednek. A vizsgálat elvégzése javasolt, különösen akkor, ha alapos gyanú merül fel a szervezet kórokozónak való kitettségéről.

A koronavírus antigén tesztet érdemes elvégezni olyan személyeknek, akiknél nem jelentkeztek tünetek, de érintkeztek fertőzöttel vagy magas infekciókockázattal rendelkező helyen tartózkodtak. Az antigén tesztet akkor is ajánlott elvégezni, ha ugyan nem jelentkeznek a vírusra jellemző tünetek, de tervbe került idős emberekkel való interakció, mert ők különösen érzékenyek a betegség negatív hatásaira. A Carbon Medical webshopjából továbbra is, zavartalanul rendelhet professzionális és otthoni felhasználású koronavírus antigén gyorsteszteket egyaránt!


2022. október 19.

Kapcsolódó cikkek

Fogszabályozás - Optimum Fogászat Budapest, IX. kerület

Fogszabályozás az Optimum Fogászatnál

A modern technológiáknak köszönhetően felnőtt korban is kiválóan lehet orvosolni a fogak illetve a harapás szabálytalanságait.

Mikortól magas a vércukorszint?

Mikortól magas a vércukorszint?

A cukorbetegség gyakori probléma Magyarországon, 1 millió diagnosztizált cukorbeteget tartanak számon, emellett félmillió azoknak a száma, akik nincsenek még tisztában azzal, hogy diabéteszben szenvednek.

Útmutató a meditáció megtanulásához

Útmutató a meditáció megtanulásához

A meditáció gyakorlásának számos előnye van, a fizikai és mentális egészségtől kezdve az elme megnyugtatásáig.