Az 3 legfontosabb pincér kellék

Pincérként, esetleg otthoni italozáshoz biztosan szükségét érzi az ember a minőségi pincér kellékeknek. A palackok nyitásához például kelleni fog bornyitó, amit a boros eszközök között találhatunk meg. Emellett jól jöhet a cseppmentes felszolgáláshoz egy borkiöntő, illetve egy dekantáló kancsó. Lássuk, hogy melyek a legfontosabb pincér kellékek, amiket mindenképpen érdemes beszerezni!
Az 3 legfontosabb pincér kellék

Pincér kellékek nem csak pincéreknek

Egy minőségi bor felszolgálása, esztétikus tálalása rendkívül fontos, főként, ha az ember pincérként dolgozik. Ilyenkor érdemes pár eszközt magunknál tartani, amivel sokkal egyszerűbben és szebben tölthetjük ki az italt a pohárba. A pincér kellékek segítségével mindez megvalósítható, ezért bemutatunk most párat, aminek bárki hasznát veheti.

Borkiöntő és levegőztető

Mivel a bornak minden cseppje aranyat ér, így fontos vigyázni arra és gondoskodni arról, hogy egy pici se vesszen kárba. Egy csodálatos fehér abrosz esetében pedig nem árt ügyelni arra, hogy még véletlenül se cseppenjen le a vörösbor. Amellett, hogy megóvjuk magunkat a tisztítástól, takarékossági szempontból sem utolsó egy borkiöntő használata. Ennek köszönhetően ugyanis cseppmentesen szolgálhatja fel a rozét, a fehér-, illetve a vörösbort egyaránt.

Jól jöhet mellé egy levegőztető, aminek nagy előnye, hogy az apró résen való lassú átfolyás szellőzést biztosít a palacknak. Ezáltal minden aroma felszabadul úgy, hogy ne jusson az italba felesleges levegőt. A minőségi borfogyasztás alapkelléke tehát a borlevegőztető, ami a pincér kellékek egyik legfontosabb eleme.

Borhűtés felsőfokon

Az igazi borfogyasztás nem lehet szezonális, hiszen ez egy élvezeti cikk, amelyet bármelyik évszakban bátran megkóstolhatunk. Legyen szó ünnepekről, egy nehéz napról, egy egyszerű baráti grillezésről, szinte minden alkalommal előkerül. Emellett a borászatokban és a borospincékben, ahol lehetőség van kóstolni, a pincéreknek nem árt, ha van a tarsolyában egy praktikus eszköz.

A borhűtés sokszor okoz gondot, hiszen az ital nem mindig fogy el azonnal, így szinte azonnal megmelegszik, főleg nyáron. Egy ilyen eszköz segítségével azonban alig 15 perc alatt kellemes hőmérsékletűvé varázsolhatjuk azt, majd az utolsó cseppig hidegen tudjuk tartani. A legfontosabb pincér kellékek közé tehát nem véletlenül került be ez a boros kellék.

Dugóhúzó

A legalapvetőbb és leglényegesebb azonban mindenképpen a minőségi dugóhúzó. A Vacu Vin kizárólag olyan modelleket kínál, amelyek kiállják az idő próbáját. Egyszerűségük ellenére igen stílusosak, egy pincér kezében is jól mutatnak. Gyorsan és egyszerűen távolítható el vele a palackból a dugó, ami után már mehet is a kóstolás.

Összegezve

A minőségi borfogyasztás alapját képezik tehát a pincér kellékek, amik között helyet kell kapnia a borkiöntőknek, a levegőztetőnek, a dugóhúzónak, illetve a gyors hűtésre alkalmas eszközöknek.

Kapcsolódó cikkek

Az év slágeritala az organikus gin

Az év slágeritala az organikus gin

Az év slágeritalával, az organikus ginnel foglakozunk és összefoglaljuk mitől is organikus egy ital és milyen előnyei lehetnek a fogyasztásának.

Édesburgonya fajták és egyedi ízviláguk

Édesburgonya fajták és egyedi ízviláguk

Sokféle édesburgonyafajta létezik, és mindegyiknek egyedi íze van.

Az 3 legfontosabb pincér kellék

Az 3 legfontosabb pincér kellék

Kíváncsi a legfontosabb pincér kellékekre, amiknek bármikor hasznát veheti? Ebben a cikkben felsoroljuk, mit érdemes mindenképpen magánál tartania.