Barátságos otthon kialakítása magunknak és a vendégeinknek

Jólesik egy olyan otthonba hazatérni, ahol rend és tisztaság fogad bennünket. A vendégeink is akkor érzik jól és komfortosan magukat, ha egy olyan lakásban fogadjuk őket, ami a kényelmüket szolgálja. Mutatunk is néhány tippet, amelyek segítenek a rendezett otthon megteremtésében.
Barátságos otthon kialakítása magunknak és a vendégeinknek

Tippek vendégfogadásra

A tiszta lakásban sokkal jobban érezzük magunkat. Ha otthonról dolgozunk, sokkal jobban teljesítünk majd és a munkákra is jobban tudunk koncentrálni. A rendezetlenség azonban zűrzavart teremt. A vendégeink is kínosan érezhetik magukat, ha nem figyelünk oda az apró részletekre és még hellyel sem tudjuk őket kínálni, mert nincs egy szabad hely sem a nappaliban.

A tiszta lakás illatozik. Teljesen más érzés egy olyan lakásba belépni, ahol mindenből a tisztaság illata árad. Ezt a hatást fokozhatjuk, ha a nappaliban, a dohányzóasztalon vagy a szekrények polcain illatgyertyák sorakoznak, de másfajta illatosító is pillanatok alatt kellemes hangulatot teremthet. A dohányzóasztalra olyan dekorációkat is helyezhetünk, amelyek szintén jó érzéseket keltenek a vendégeinkben.

Egy virágokkal teli szoba is nagyon hangulatos lehet, de akármivel is dekoráljuk a nappalit, a vendégek azt fogják érezni, hogy jó helyre érkeztek és kellemes órákat tölthetnek majd velünk.

A pozitív érzéseiket tovább fokozhatjuk egy, a kanapé előtt elhelyezett meleg, puha szőnyeggel vagy egy kényelmes fotellel, amelybe élmény belesüppedni.

Manapság nagyon sokféle sarokgarnitúra közül választhatunk. Ma már nem csak a hagyományos két vagy háromszemélyes ülőalkalmatosságok léteznek, hanem komplett sarokgarnitúrák is. Az „U” alakú és a variálható, egyedi sarokgarnitúrák maximális kényelmet biztosítanak és nemcsak mi élvezhetjük ki az előnyeiket, hanem a vendégeink is. Ezeken a bútorokon jólesik ülni és akár hosszú órákon keresztül beszélgetni. A variálható és „U” alakú sarokgarnitúrák ráadásul egészen élénk színekben is megvásárolhatók, márpedig a színeknek ereje van.

A színek hatással vannak a mindennapi életünkre, oldják a stresszt és fokozzák a hangulatot. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy csakis egy égkék vagy egy fehér kanapé látványától lesz jó kedvünk, de az tény, hogy az élénk színek, inspirálóak és vidámsággal töltenek el bennünket. Egy fekete, elegáns bőrkanapé is lehet kellemes, csak a megfelelő kiegészítőket kell megtalálnunk ehhez a bútorzathoz. Ha épp sarokgarnitúrát szeretnénk vásárolni, a www.rs.hu/otthon/nappali_butorok/sarokgarniturak oldalon is megtehetjük.

Kapcsolódó cikkek

Ellenőrző lista költözéshez

Ellenőrző lista költözéshez

Költözéskor sokféle feladatot kell elvégeznie.

Hogyan tárolja konyhai eszközeit?

Hogyan tárolja konyhai eszközeit?

Számos módja van a konyhai eszközök tárolásának, amikkel helyet takaríthat meg.

A jól felszerelt ágy titka - hasznos ötletek a megfelelő alváshoz

A jól felszerelt ágy titka - hasznos ötletek a megfelelő alváshoz

A nyugodt alvás titka a tökéletes matrac, a jól felszerelt ágy, és például egy kényelmes Naturtex paplan. Ha érdekelnek a részletek, kattints a cikkre!