Muszáj a dugulást megelőzni vagy fél évente 1x szakembert hívni, mert…

Örök dilemma, hogy mi a jobb? A megelőzésbe erőt, energiát és pénzt fektetni, vagy baj esetén cselekedni? Bár kérdésnek tűnik a felvetés, valójában mégsem lehet kérdéses a válasz. Mert mindenkor a prevenció a legjobb és leggazdaságosabb stratégia!
Muszáj a dugulást megelőzni vagy fél évente 1x szakembert hívni, mert…

Mit jelent a gyakorlatban a dugulás megelőzése?

Sokan úgy gondolják, hogy extra bonyodalmat jelent a preventív hozzáállás. Pedig sem fizikailag, sem anyagilag nem hoz magával extrém terheket a megelőzésre való ráhangolódás. Sőt. Határozottan jelentékeny mennyiségű anyagi muníció spórolható meg ezzel a felelős mentalitással.

A dugulás kikerülésének egyik legjobb módja, ha a lefolyókat nem terheljük meg olyan anyagokkal, amik később lerakódás formájában galibákat okozhatnak. A túlzott vegyszer használat sem jó ötlet, különösen mosogatóknál, mert bár ezt kevesen tudják, de a kemikáliák is képesek megtapadni a csöveken. A pumpálás egy-egy nehezebben lefolyó szakasznál időszakosan egy az egyben megoldhatja a felmerülő nehézségeket. És természetesen számtalan termék kapható a kereskedelemben, melyek a csövek átjárhatóságát hivatottak támogatni. Úgyhogy számtalan eszköz áll a rendelkezésünkre az eredményes megelőzéshez.

A képletből nem hagyható ki a szakmai felügyelet és időközönkénti állapot felmérés, ellenőrzés sem. Egy-egy ilyen vizit alkalmával olyan apró eltérésekre is fény derülhet, ami pikkpakk orvosolható, meggátolva ezzel a későbbi vízhálózatot érintő problémákat.

De mi van akkor, ha becsap a villám pontosabban a dugulás?

Akkor nincs mese, nem marad más, mint az azonnali telefonálás. Nálunk a duguláselhárítás Budapest 0-24 óráig elérhető. Tehát ha a baj bekövetkezett, akkor jobb rögtön segítséget kérni, mint mindenféle kétes eredetű praktikával próbálkozni. Ugyanis utóbbiak még tovább ronthatják az amúgy sem fényes helyzetet.

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy még a legnagyobb odafigyelés, rendszeres ellenőriztetés és karbantartás mellett sem védhetőek ki teljes mértékben a váratlan helyzetek. De azért a gyakorlat és a tapasztalat együttesen azt mutatják, hogy tíz esetből nyolc simán megelőzhető lett volna, ha a vízhálózat szervizeltetése nagyobb figyelmet kapott volna. Ha az a volna ne lett volna…. Tehát a prevenció valójában befektetés a gondmentes jövőbe!


Kapcsolódó cikkek

Hogyan válasszuk ki a megfelelő WC-t a fürdőszobába?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő WC-t a fürdőszobába?

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk, hogyan válasszuk ki a megfelelő WC-t a fürdőszobába, hogy a lehető legjobb megoldást találhassuk meg magunk számára.

Az év slágeritala az organikus gin

Az év slágeritala az organikus gin

Az év slágeritalával, az organikus ginnel foglakozunk és összefoglaljuk mitől is organikus egy ital és milyen előnyei lehetnek a fogyasztásának.

Ilyen a prepperek élete!

Kik azok a prepperek?

A prepperek olyan emberek, akik különböző módon készülnek fel esetleges katasztrófákra, háborúkra, emberiséget veszélyeztető csapásokra.