Muszáj a dugulást megelőzni vagy fél évente 1x szakembert hívni, mert…

Örök dilemma, hogy mi a jobb? A megelőzésbe erőt, energiát és pénzt fektetni, vagy baj esetén cselekedni? Bár kérdésnek tűnik a felvetés, valójában mégsem lehet kérdéses a válasz. Mert mindenkor a prevenció a legjobb és leggazdaságosabb stratégia!
Muszáj a dugulást megelőzni vagy fél évente 1x szakembert hívni, mert…

Mit jelent a gyakorlatban a dugulás megelőzése?

Sokan úgy gondolják, hogy extra bonyodalmat jelent a preventív hozzáállás. Pedig sem fizikailag, sem anyagilag nem hoz magával extrém terheket a megelőzésre való ráhangolódás. Sőt. Határozottan jelentékeny mennyiségű anyagi muníció spórolható meg ezzel a felelős mentalitással.

A dugulás kikerülésének egyik legjobb módja, ha a lefolyókat nem terheljük meg olyan anyagokkal, amik később lerakódás formájában galibákat okozhatnak. A túlzott vegyszer használat sem jó ötlet, különösen mosogatóknál, mert bár ezt kevesen tudják, de a kemikáliák is képesek megtapadni a csöveken. A pumpálás egy-egy nehezebben lefolyó szakasznál időszakosan egy az egyben megoldhatja a felmerülő nehézségeket. És természetesen számtalan termék kapható a kereskedelemben, melyek a csövek átjárhatóságát hivatottak támogatni. Úgyhogy számtalan eszköz áll a rendelkezésünkre az eredményes megelőzéshez.

A képletből nem hagyható ki a szakmai felügyelet és időközönkénti állapot felmérés, ellenőrzés sem. Egy-egy ilyen vizit alkalmával olyan apró eltérésekre is fény derülhet, ami pikkpakk orvosolható, meggátolva ezzel a későbbi vízhálózatot érintő problémákat.

De mi van akkor, ha becsap a villám pontosabban a dugulás?

Akkor nincs mese, nem marad más, mint az azonnali telefonálás. Nálunk a duguláselhárítás Budapest 0-24 óráig elérhető. Tehát ha a baj bekövetkezett, akkor jobb rögtön segítséget kérni, mint mindenféle kétes eredetű praktikával próbálkozni. Ugyanis utóbbiak még tovább ronthatják az amúgy sem fényes helyzetet.

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy még a legnagyobb odafigyelés, rendszeres ellenőriztetés és karbantartás mellett sem védhetőek ki teljes mértékben a váratlan helyzetek. De azért a gyakorlat és a tapasztalat együttesen azt mutatják, hogy tíz esetből nyolc simán megelőzhető lett volna, ha a vízhálózat szervizeltetése nagyobb figyelmet kapott volna. Ha az a volna ne lett volna…. Tehát a prevenció valójában befektetés a gondmentes jövőbe!


Kapcsolódó cikkek

Ellenőrző lista költözéshez

Ellenőrző lista költözéshez

Költözéskor sokféle feladatot kell elvégeznie.

Ilyen a prepperek élete!

Kik azok a prepperek?

A prepperek olyan emberek, akik különböző módon készülnek fel esetleges katasztrófákra, háborúkra, emberiséget veszélyeztető csapásokra.