Kinek való az elektromos fűtés?

Ha korszerűsítjük a fűtésünket, érdemes fűtőfóliában gondolkodni.
Kinek való az elektromos fűtés?

Az elektromos fűtés több típusa is elérhető a magyar piacon, a választásoz viszont nem árt tudni, hogy miben hasonlítanak, illetve miben egyediek; alapvetően az az elsődleges közös tulajdonságuk, hogy elektromos áramot használnak fel a fűtéshez. Ez az, ami miatt sokan még ma is úgy gondolják, hogy ez a legköltségesebb megoldás az otthonunk melegének biztosítására. Azt viszont a számításaink során nem árt figyelembe venni, hogy egy újabb építésű otthon, egy megfelelő nyílászárókkal, illetve szigeteléssel ellátott lakás esetében közel sem akkora a fűtésszámla, mint például egy régi gázfűtéses megoldás használata során, ha a lakás nem túl jól szigetelt. Arról nem is beszélve, hogy az elektromos fűtés maximális hatékonysággal működik, nincs elvesztegetett energia.

Az elektromos fűtés tehát nem csak azoknak való, akik nem tudnak mit kezdeni a bankszámlájukon lévő pénzzel, hanem azoknak, akik egy modern, korszerű megoldást keresnek. Amikor amellett döntünk, hogy lecseréljük, korszerűsítjük, illetve már kezdeti megoldásnak is az elektromos fűtést választjuk, akkor számoljunk azzal is, hogy napelemek használata mellett jócskán csökkenthetőek a kiadásaink. Amennyiben megfelelő mennyiségű napelemmel rendelkezünk, akár teljesen búcsút inthetünk a számláknak. Az elektromos fűtés különféle típusainak köszönhetően akár a mennyezetbe építve, akár a padlófűtés formájában, a falfűtés alakjában vagy a fűtőegység használatával is biztosíthatjuk az otthonunk megfelelő hőmérsékletét.

Az előbbiek mellett nem árt tisztázni azt sem, hogy csak a nyaralónkba keresünk ideiglenes fűtést vagy a lakásunkba választunk állandó megoldást. Szintén fontos, hogy mekkora a helyiség alapterülete, hiszen ez is befolyásolja, melyik típus a legideálisabb a számunkra. Az előbbiek alapján pedig az is meghatározó erővel bír, hogy milyen az otthonunk szigetelése, milyenek a nyílászárók, ahogy bizony a költségek miatt az is fontos, milyen forrásból érkezik az áram. Ha ezekre tudjuk a választ,és az elektromos fűtés mellett döntünk, a fűtőpanel, az infrapanel, a fűtőszőnyeg, illetve a legkorszerűbb megoldásként a fűtőfólia is opcionális. Energiatakarékos használatuk az intelligens hőfokszabályozóval megoldható, így maximálisan személyre szabott használatot tesznek lehetővé.

Kapcsolódó cikkek

Souldrops - innovatív tisztítószercsalád! - mosószer, öblítő, mosógél

Bemutatunk egy magyar mosószer márkát, itt a Souldrops!

Souldrops, az innovatív, környezetbarát és szerethető mosó- és öblítőszer család.