Mikor érdemes klímát venni?

A legtöbben nem pont ősszel fontolgatják ezt a kérdést, hiszen az átmeneti évszakban általában nincs szükség az otthon lehűtésére. Mégis azok járnak a legközelebb az igazsághoz, akik ilyenkor gondolkodnak el egy új klímaberendezés beszerzésén. A legjobb időszak egy új légkondicionáló megvásárlására ugyanis az ősz. Nézzük meg, hogy miért…
Mikor érdemes klímát venni?

Mindenképpen kerülni kell a főszezont, ami Magyarországon természetesen a nyári hónapokat jelenti. A klímaszerelők ilyenkor tele vannak munkával, és könnyen előfordulhat, hogy heteket vagy akár hónapokat is várnunk kell egy időpontra.

Mivel a nyári főszezonra óriási igény jellemző, ez minden esetben magasabb árakhoz is vezet, hiszen emberek komolyabb összegeket is hajlandók kifizetni, hogy megmeneküljenek a kényelmetlen és olykor veszélyes hőség elől.

Érdemes tehát inkább az év azon szakaszira időzíteni a klímavásárlást, amelyekre enyhébb forgalom jellemző. Ilyen például az ősz is. Ez egyesek számára talán egyértelmű, de fontos észben tartani a következőket:

·Jobb elkerülni az olyan helyzeteket, amikor kénytelenek vagyunk üzletelni valakivel, mert egyszerűen szükségünk van a szolgáltatásaira. Ezért olyan fontos a lassú szezonra időzíteni, amikor fordul a kocka, és a szolgáltatóknak van szükségük arra, hogy keressük őket.

· Ahogy az időjárás hűvösödni kezd, úgy jelennek meg az egyre kedvezőbb ajánlatok is. Ezt a logikát követve sokan azt a következtetést vonhatják le, hogy a tél a legideálisabb időszak a klímavásárlásra. Ez azonban nem így van – a legjobb évszak az ősz (vagy akár a tavasz).

Miért pont ősszel (vagy tavasszal) vegyünk klímát?

Lássuk az őszi klímavásárlás legfontosabb érveit:

· Ősszel és tavasszal a klímaárak szereléssel együtt is alacsonyabbak, hiszen a klímaárusok és szervizesek is igyekeznek kedvezőbb ajánlatokkal ösztönözni az embereket.

· Az őszi és tavaszi szezonok során a szakembereknek is több idejük van az ügyfelekkel foglalkozni, mint például nyáron. Ilyenkor nem kell heteket várnunk arra, hogy beszereljék vagy ellenőrizzék légkondicionálóinkat.

· Ha tavasszal vásárlunk klímát, akkor biztosak lehetünk benne, hogy vadonatúj készülékünk tisztán és a legjobb állapotában áll készen a nyári szezonra. Hasonlóképpen, ha a téli fűtéshez is használni szeretnénk a klímarendszert, akkor a beszerelését ősszel érdemes kivitelezni.

· Ha sikerül kifognunk egy olyan klímaszerelő céget, aminek szoros kapcsolatai vannak egyes klímagyártókkal, akkor meglehet, hogy könnyebben hozzáférnek azokhoz a készletekhez, amiket nem sikerült eladni a nyári hónapok során. Ilyenkor ezek a készülékek lényegesen alacsonyabb áron szerezhetők be.

Szóval miért ne pont télen vegyünk légkondicionálót?

Mint az fentebb is elhangzott, a tél nem feltétlenül a legideálisabb időszak egy új klíma beszerzésére. De miért? Ilyenkor is gyakran előfordulnak kedvező ajánlatok, amikkel a klímaszerelők igyekeznek túladni a rajtuk maradt készleteken.

A téli időszak azonban nem olyan lassú a szakemberek számára, mint sokan gondolnák. Egyre több otthonban működik olyan klímaberendezés, amely a téli fűtésre is alkalmas, így sok helyen télen is szükség van új egységekre, illetve karbantartásokra is.

Az ősz a legjobb időszak a karbantartásra

Amennyiben már van otthonunkban klímaberendezés, akkor valamikor az őszi hónapok során ajánlott átnézetni azt egy klímaszerelő szakemberrel. Miután nyáron megállás nélkül ontotta magából a hideget, klímánknak némi extra odafigyelésre lesz szüksége, hogy felkészülhessen a következő hűtési, vagy épp fűtési szezonra.

Egy alapos karbantartás során a klímaszerelő kitakarítja a készüléket, illetve ellenőrzi az összes olyan pontot, ahol hibák fordulhatnak elő. Ne feledjük, hogy egy-egy ilyen karbantartás ára sokkal alacsonyabb, mint egy elhanyagolt légkondicionáló javítása vagy teljes cseréje.

Kapcsolódó cikkek

Souldrops - innovatív tisztítószercsalád! - mosószer, öblítő, mosógél

Bemutatunk egy magyar mosószer márkát, itt a Souldrops!

Souldrops, az innovatív, környezetbarát és szerethető mosó- és öblítőszer család.

Ellenőrző lista költözéshez

Ellenőrző lista költözéshez

Költözéskor sokféle feladatot kell elvégeznie.

Ilyen a prepperek élete!

Kik azok a prepperek?

A prepperek olyan emberek, akik különböző módon készülnek fel esetleges katasztrófákra, háborúkra, emberiséget veszélyeztető csapásokra.