Mivel szórakoztasd gyermekedet?

A legfontosabb: beszélgessetek!
Mivel szórakoztassam a gyereket?

Mivel szórakoztasd gyermekedet?

Családosként különösen nehéz hónapokon keresztül összezárva élni, otthonról dolgozni és tanítani egyszerre. Mihez kezdj, ha iskolás a gyermeked? Neki a digitális oktatáshoz kell hozzászoknia, neked pedig a közös tanuláshoz. Nézd mindennek a jó oldalát: matekpéldák és évszámok sulykolása mellett a karantén lehetőséget teremt arra, hogy jobban megismerjétek egymást, sőt egyes készségeitek is fejlődhetnek.

Kreativitás kimaxolva

Kezdjetek valami egyszerűvel: rajzolással, festéssel, építéssel. Ezután jöhetnek a furfangosabb feladatok, műveitekhez pedig gyakorlatilag bármit fel tudtok használni. Szemétbe kidobandó anyagokból is lehet műalkotást készíteni, szóval térképezzétek fel a lakás és az udvar minden szegletét, csupán a képzelet szabhat határt. Persze nem mindenki kacsingat a képzőművészet felé, de énekelhettek, bűvésztrükköket is kipróbálhattok, vagy akár stand up comedy előadónak állhattok. Megeshet, hogy te is tanulsz valami újat, miközben remekül fogtok szórakozni. Táncolni például minden gyerek szeret. A kötetlen bugi a legjobb móka, ha viszont szeretnéd egy kicsit izgalmasabbá tenni a hétköznapokat, sajátítsatok el egy új tánctípust, a YouTube-on rengeteg oktatóvideót találsz magyarul is. Mindenképp segíts a gyerkőcödnek, támogasd, és nevessetek, ha valamelyikőtök elvéti a lépést. Te is vedd ki aktívan a részed az órákon, hiszen neked sem árt a testmozgás.

Nem bűn a mesenézés

Amikor már lefárasztott benneteket a mozgás és a kreatívkodás, jöhetnek a mesék. Ahelyett, hogy szabad utat engednél a kontrollálatlan tabletezésnek, válassz tudatosan. Kisebbeknek ott a Nick Jr. csatorna kínálata és egy-egy Walt Disney-mese, a nagyobbakat pedig megismertetheted például a magyar népmesékkel és a Pixar animációs filmjeivel. Ne hagyd magára gyermekedet, mozizzatok együtt esténként.

A legfontosabb: beszélgessetek!

Tervezzétek meg a nyarat: ki hova menne kirándulni, kit szeretne meglátogatni. Beszéljetek olyan programokról, amelyek gyerekként is szórakoztatók, vesd fel a nyári tábor ötletét. A tapasztalt táborozók lelkesen fogadják a hírt, hogy idén is eltölthetnek egy bulis nyári hetet az otthonuktól távol, de egy visszahúzódóbb fiatal érdeklődését szintén felkeltheted néhány kedvcsináló videó közös megtekintésével és a megfelelő tematika kiválasztásával. Tájékozódjatok együtt a lehetőségekről. Fedezzétek fel a napközis Zoo Tábort, az osztrák Sprach Campet vagy az ottalvós PEOPLE TEAM izgalmas szekcióit. Utóbbi harmincadik éve várja a tartalmas szünidőt eltölteni kívánó 7-17 éves korosztályt Kecskeméten.

Kapcsolódó linkek:
YouTube
Facebook
Instagram

Kapcsolódó cikkek

Az óvodai jelek jelentése

Az óvodai jelek jelentése

A vasalható ovis jelek fajtái széles körben mozognak, pontosan azért, mert minden figurának megvan a maga jelentése. Lássuk, hogy mit takarnak!

Tűzzel szárítja be a hajat

Tűzzel fixál hajat ez a borbély

Egy palesztin borbély, Ramadan Adwan tűzzel állítja be vendégei haját tökéletes formára.

Híres alkotások hajra festve

Haj, mint festővászon

Élnek olyan kreatív fodrászok közöttünk, akik híres festményeket festenek rá ügyfeleik hajára.