Európa legszebb kerékpáros útvonalai

A kontinens tele van különleges és csodálatos kerékpáros útvonalakkal. Ebben a cikkben bemutatjuk azokat a helyeket, ahova mindenképpen érdemes ellátogatni legalább egyszer és kipróbálni azt kétkeréken. Legyen szó éppen Németországról, Spanyolországról vagy Olaszországról, mind bővelkedik ilyen utakban. Lássuk őket!
Európa legszebb kerékpáros útvonalai

A biciklizéshez szükséges eszközök

Mielőtt útnak indulsz, ne feledd beszerezni a legszükségesebb kiegészítőket. Az egyik legfontosabb természetesen maga a kétkerekű. A trekking kerékpár webáruházból beszerezhető különleges és strapabíró darabokban még a hosszabb utakon sem fogsz csalódni. Emellé mindenképpen kelleni fog hátizsák, szerszámok, ha véletlenül defektet kapnál. Étel és ital se maradjon ki a csomagból, bár ezt már a helyszínen érdemes beszerezni.

München és Velence

A bajor főváros és a lagúnák városa között van egy csodálatos szakasz, amin bátran átkelhetsz az Alpokon kétkerekűvel is. Bár egyszerű és nem is nehéz, nem túl rövid, így ezzel mindenképpen számolj, ha útnak indulsz. Nem kell tartanod sem a hegymászástól, sem pedig az izomláztól, hiszen a legtöbb része kellemesen letekerhető.

Vannak részei, amit még csak nem is muszáj teljesítened. Ilyen a Brenner-hágó, ahol, ha nem bírod, inkább ülj vonatra. A cél közelében mindenképpen állj meg Trevisóban egy kis kikapcsolódásra.

Katalónia - Spanyolország

Délebbre vágyva bejárhatod Spanyolországot egy nagyjából 2400 km-en. A főként kerékpárosok által használt szakaszok korábban vasútvonalak voltak, így nem igazán találkozni mással ezen a környéken. Katalóniában száznál is több olyan etap található, ami kijelölt, így biztonságos, autóktól mentes és csendes. Ez az útvonal lehetőséget ad arra, hogy Barcelona és Girona környékét bejárd, de megnézheted a Garrotxa vulkánt is, ahol szépséges tájak és lenyügőző környék vár mindenkit.

ViaRhona

A Rhone-folyó mentén elahaladó, Genfi-tótól induló útvonal egészen a mediterrán francia strandokig vezeti a bicikliseket. A vizek szerelmesei számára remek választás ez a terület, hiszen mondhatni bármikor megállhatsz egy kis felfrissülésre. Az út nagyjából 800 km-es és bár egyes részeit még nem fejezték be, így is pazar látványt nyújt az utazók számára. Ne csüggedj tehát, ha vizes környéken túráznál Európában és nem találsz megfelelő helyszínt, hiszen a ViaRhona lehetőséget ad arra, hogy tekerés közben élvezhesd a tavak által nyújtott látványt.

Összegezve

Európa legszebb kerékpáros útvonalai között tehát megtalálható egy német, egy spanyol és egy svájci-francia helyszín is. Persze nyugodtan kereshetsz magadnak még különleges helyeket, hiszen Skóciától kezdve, egészen Norvégiáig találhatsz magadnak biciklis szakaszokat. Biciklire fel és irány felfedezni!

Kapcsolódó cikkek

Fesztiválozz a PEOPLE TEAM-mel!

Fesztiválozz a PEOPLE TEAM-mel!

A PEOPLE TEAM nyári gyerekfesztiválján a 15–17 évesek is megtalálják a nekik való programokat.

Európa legszebb kerékpáros útvonalai

Európa legszebb kerékpáros útvonalai

Kíváncsi vagy, hol találhatóak Európa legszebb kerékpáros útvonalai? Ebben a cikkben három olyan helyet soroltunk fel, amiket érdemes lenne bejárnod!

Elengedhetetlen kiegészítők vadászathoz

Elengedhetetlen kiegészítők vadászathoz

Akár tapasztalt vadász, akár kezdő vadász, a megfelelő kiegészítőknek kéznél kell lenniük.