Hogyan válasszuk ki a megfelelő WC-t a fürdőszobába?

Mostani cikkünkben azoknak adunk egy pár jó tanácsot, akik most építik vagy csak szeretnék felújítani fürdőjüket ezen belül is a WC-t . Ezért a következőkben arról ejtünk pár szót, hogyan válasszuk ki a megfelelő WC-t a fürdőszobába.
Hogyan válasszuk ki a megfelelő WC-t a fürdőszobába?

Miért fontos a WC vásárlás megfontolása?

Sokan nem tartják fontosnak a megfelelő WC kiválasztását, viszont ezen a téren is számos lehetőségünk van funkciót és formavilágot illetően is. Fontos szempont még az is, hogy egy stílusnál és kollekciónál maradjunk a WC beszerzésekkor is, hogy fürdőszoba bútorainkhoz is illeszkedjen a stílusa.

Milyen öblítésű WC-k közül választhatunk?

Kétféle ismert öblítési mód létezik a vécéknél, az egyik a síköblítésű változat, aminél úgymond egy tálca van a vízszint felett. A másik módszer a mélyöblítés, ami egy tölcsérre hasonlítható. Higiéniai szempontból sokkal jobb választásnak bizonyul egy mély öblítésű WC , mivel itt kevésbé terjednek el a szagok ezért is remek megoldás nagyobb családoknak vagy szállodáknak.

Figyeljünk a rögzítési módra!

A beépítés szerint is kétfajta WC létezik, a padlóra és falra illeszthetők. Egyik nagy előny a falra szerelhetőknél, hogy könnyebb a hozzáférésünk az alatta lévő részhez, ami például felmosáskor nagyon jól jön, viszont csak akkor választhatjuk ezt a rögzítési módot, ha a falban fut a lefolyónk.

Öblítési mechanizmus meghatározása

A lehúzás szempontjából három féle öblítési mechanizmus különböztethetünk meg, ezek a nyomógombos, húzós illetve billenő gombos tartályok.

A húzós tartályok kevésbé számítanak előnyösnek és elegánsnak mivel elhelyezkedésük a WC felett van. A gombos tartályok jobban tisztítanak, mivel a víz itt nagyobb erővel áramlik, szóval ha extra tisztaságra vágyunk egy gombos tartály a nekünk megfelelő választás.

WC tartály kiválasztása

A legtöbb WC esetében műanyag tartályokat találhatunk különféle tulajdonságokkal. Ezek szerint megkülönböztethetünk:

· felső elhelyezésű

· alsó elhelyezésű és mono blokkos

Felső elhelyezésű tartályok

A felső elhelyezésű tartályok lehetnek szigeteltek és szigetelés nélküliek. A szigetelés nélkülinek az előnye, hogy nagyon könnyen szerelhető és roppant egyszerű a működési elve. Sajnos ellene van, hogy nem túl csöndes és lassabban is tud újratölteni, valamint párásodik. A lehúzása madzaggal, lánccal vagy zsinórral történhet.

Alsó elhelyezésű tartályok

Ebben az esetben a tartály közvetlenül a WC fölött található. Készülhet akár kerámiából is, ez miatt költségesebb, és sérülékenyebb is, viszont jóval szebb.

Az úgynevezett mono blokkos tartályok megvásárolhatók WC-vel egyben. Előnye, hogy nincs öblítő cső a tartály illeszkedése miatt. Elmondhatjuk, hogy a legmagasabb árkategóriájú tartály, előfordulhat, hogy egy-egy alkatrész egy komplett műanyag tartály árával vetekszik, azonban ha minőségi gyártótól vásárolunk, akkor ettől nem kell tartani. Például a Sapho monoblokkos WC ára a piaci kínálatban egyszerre mondható kedvezőnek és minőséginek.

Összegezve

Egy fürdőszobába tehát az sem mindegy milyen WC-t választunk, hiszen az sokat javíthat, vagy épp ronthat az összképen.

Kapcsolódó cikkek

Ilyen a prepperek élete!

Kik azok a prepperek?

A prepperek olyan emberek, akik különböző módon készülnek fel esetleges katasztrófákra, háborúkra, emberiséget veszélyeztető csapásokra.

4 ötlet a hatékony munkaruha tisztításhoz

4 ötlet a hatékony munkaruha tisztításhoz

A szennyes munkaruha tisztítása örök probléma. Ezért az alábbiakban összegyűjtöttünk 4 ötletet a hatékony munkaruha tisztításához, otthoni alkalmazásra is.